met pensioen


Deze pagina is volledig toegewijd aan Siberen die bij ons hebben geleefd. Het is een eerbetoon aan Figo, Nelly, Didi, Yoni, Nesto, Gruba, Peertje en Mokka voor alles wat zij ons hebben gegeven. Liefde, vertrouwen en die fantastische kittens. Elk van hen blijft in onze herinneringen.

Faraon Zarskaya Rodnya
breeder Olga Perelygina

Figo, onze schitterende black silver classic tabby jongen. Een jongen met een groot hart, hij wilde alleen in de buurt van mensen zijn. Dat is ook de reden geweest waarom wij hem uit het fokprogramma hebben gezet. Het leven van een open kater is te zwaar voor hem geweest.
Mensen om zich heen, dat is precies wat deze jongen wilde.
Figo is 4 keer papa geworden, wij zijn enorm trots op elk kitten dat hij ons gaf. Wij hebben een dochter van hem aangehouden.
Figo woonde bij Richtje. Hij werd door een auto aangereden.
Wij zijn zijn fokker, mw. Perelygina, zo enorm dankbaar voor het vertrouwen in ons.
Richtje en Erjan, hartelijk bedankt voor het opnemen van Figo in jullie gezin.


Labamba Doxa
breeder: wij

Thuis, Didi. Zij is een dochter van Nalany en Ashar. Didi is 3 keer mama geworden. Binnen ons fokprogramma hebben wij haar dochter aangehouden, Mokka.
Zij leefde altijd een beetje in de schaduw van haar moeder, Nalany. Een hele lieve dame, die wat meer op zichzelf was. Didi heeft zich compleet ontplooid bij Jessica en haar familie, waar zij nu samen met Titan woont.
Jessica en Leroy - onze dank is groot!


Nalany von der Goldenen Sima
breeder: Claudia Buhler

Nelly, onze lieve Nelly. Wat was zij bang, toen zij naar ons kwam. Van Carlo moest zij helemaal niets weten. Het heeft iets meer dan een jaar geduurd voordat zij door had dat mannen ook lief kunnen zijn. Zij heeft een bijzondere rol gehad binnen onze cattery. Zij heeft ons onze eerste golden kittens gegeven, zij heeft het golden programma gestart.
Nelly is bij ons 4 keer mama geworden. Zij liet ons zien dat zij er genoeg van had, zij wilde niet meer. Haar laatste kittens waren alleen meiden. 6!!! Ongekend. Toen zij geboren werden, keek Nelly met die ogen... "aub 6 meiden, kies maar, maar ik wil niet meer". Haar keuze hebben wij gerespecteerd, hierna hebben wij haar gesteriliseerd.
Ik weet niet goed hoe ik mijn gevoel moet opschrijven. Zij was alles, zij was een koningin in huis. Zij regeerde de groep met rust, respect, alles liep hier zo gesmeerd als een Zwitserse klok.
Alle bevallingen deed zij alleen, uitkijkend naar het moment dat wij niet thuis waren. Zij was een moeder om "U" tegen te zeggen. Maar zij had er genoeg van. Genoeg van katten om haar heen, genoeg van de top van de groep te zijn, genoeg van moederen.
Het houden van je, betekende je loslaten.
Lieve Nelly, je woont nu bij Jack en zijn family, ik weet dat je gelukkig bent. Maar toch... toen je weg ging, heb je een stukje van mijn hart mee genomen.
Jack, je weet het, he? Wij zijn jullie zo dankbaar....


Nestor Crown of Siberia
breeder: Marina Galaeva


Nestor, puuh, dat was een kater. Groot, groot en nogmaals groot. En wat een hormonen bal was hij. Als er maar een meisje in de buurt was, gooide hij al zijn charme in de strijd om die dame te overtuigen voor een date. Jeejtje, en dat kon hij goed doen!!! Soms stonden wij versteld van zijn tactieken.
Achteraf denk ik dat het ook de reden was, waarom wij hem verloren hebben. Het was een ogenblik, een seconde, die ene stomme seconde dat Nestor tussen mijn benen ontsnapte... recht onder een auto. De dierenarts zei dat hij geen pijn had... Het was een kleine troost... Mijn pijn blijft, tot de dag van vandaag.
Nestor was maar 3 keer papa geworden. Geluk bij een ongeluk... Op het moment dat hij overleed, was Yoni zwanger van hem. En wow, deze kittens waren zooo mooi. In dat nestje was Jan, onze gigantische Jan. De zoon van Nestor en Yoni vertegenwoordigde de foundation lijnen binnen onze cattery.


Betta Sharm Sibiri
breeder: Olga en Slava


Thuis Yoni. Net als Nelly, een poesje dat een bijzondere rol heeft gespeeld.
Ik kreeg een opdracht van Carlo: "ik wil een silver classic poesje, mooi in type, schone silver, het liefst meer zwart dan silver en ze moet groot zijn." Tja, ik heb mijn lieve man voor gek verklaard.
En toen zag ik haar, een paar dagen oud. Het was een gok, snel schrijven naar een Russische fokker, in alle spanning wachten op een antwoord. En ja hoor, wij mochten haar hebben! Wat een opluchting. Carlo is persoonlijk naar Rusland gevlogen om zijn dame op te halen. Zonder visum, zonder contant geld, met alleen een pinpas die hij overigens niet kon gebruiken. Opgepakt door de Russische politie, belde hij 's nachts. "Schat, ik heb een probleempje".
Ik zei tegen mijn lief, laat die kat aub zitten en zorg dat je heelhuids terug komt. Nee, hoor. Hij moest en zou met zijn poesje terug komen. En dat deed hij ook, met behulp van iemand van de KLM konden Carlo en Yoni naar Nederland vliegen.
En toen kwam zij... alsof zij hier altijd al gewoond heeft. Zij en Carlo waren twee handen op een buik. Ze accepteerde mij,
maar voor Carlo ging zij door het vuur.
Yoni hield niet van katten, elke kat was voor haar een bedreiging in het verkrijgen van de aandacht naar wie zij zo snakte. Op een gegeven moment was zij zo gestresst dat zij haar haar weg ging plukken. Wij hebben het geprobeerd... na 2 nesten hebben wij haar gesteriliseerd. Zij had altijd voorrang, onze schoot was alleen voor haar. Maar het was niet genoeg.
Ik wist het al lang, maar voor Carlo.... het was zijn Sibeer, zijn poesje. Het heeft nog een poosje geduurd voordat Carlo tot die beslissing kwam. Net als bij Nelly, van Yoni houden betekende Yoni loslaten. Er knapte iets in Carlo... Yoni heeft het hart van hem met zich mee genomen.
Jean-Philippe, onze Jan, is haar zoon. Voor ons, betekent hij alles. Mede omdat hij zo op Yoni lijkt.
Yoni woont nu bij Rianne samen met een hondje. Zij is nu gelukkig... wij verre van dit.


Labamba Casablanca
breeder: wij


Thuis, Gruba ( betekent dikke in het Pools).
Een dochter van Jean-Philippe (Jan). De lijnen van Yoni. Ooh wat wilde ik graag een dochter van Gruba hebben. Het mocht niet zo zijn. Net als haar opa, Nestor, had Gruba last van hormonen. Twee keer een baarmoeder ontsteking was het gevolg van die gierende hormonen.
Na die tweede keer hebben wij besloten om Gruba uit het fokprogramma te halen. Het heeft geen zin om langdurig antibiotica toe te dienen alleen omdat ik zo graag een kind van haar wilde. Zij verdiende beter. En dat gun ik haar zo.
Het is mijn poesje ( Magda). Altijd vrolijk, bijzonder intelligent en zwaar. Zij is zooo zwaar voor een poesje. Mooi in type, alles wat ik wilde hebben, had ze in zich.
Al vanaf het moment dat zij werd geboren wist ik dat zij zou blijven. Carlo probeerde mij nog te overtuigen dat wij haar zusje moesten aanhouden. Ik was doof voor zijn argumenten. Het moest en zou Gruba zijn.
Achteraf.... misschien... heel misschien.... maar nee. Echt nee, ik zou geen seconde willen missen met Gruba. Zij heeft mij zo veel liefde gegeven, al die momenten die wij samen hebben beleefd. Hou van jou mijn dondersteen xxx


Jean-Philippe ( Jan, Jantje)
breeder: wij

Toen Jan nog een kitten was, was hij zo dik dat hij haast niet kon lopen. De rest van de nestgenoten renden al rond maar nee... Jan nog niet. Hij was als een terminator, zo groot en zo dik. Jan werd geboren in de tijd wanneer wij op het kruispunt stonden met onze cattery. Onder andere door hem hebben wij besloten om door te gaan. Om verschillende redenen is Jan zeer belangrijk voor ons. Hij is de laatste zoon van Yoni, één van de laatste Siberen uit deze lijnen met een enorm speels karakter en uitgesproken persoonlijkheid. Jan geeft op een zeer intense manier liefde, houdt van leven, kinderen, honden en mensen. Hij is een legende binnen onze cattery. Iedereen die hem kende, was onder de indruk van hem.
Ja, Jan, wij houden van je, mijn vriend. Jij bent echt een trots van onze cattery.
Monique, heel erg bedankt!!!


Bellatrix Felis Felicis
breeder: Dominika Halicka

Thuis gewoon Peertje :) Peertje is Moeder Teresa. Zij liet ons sterk denken aan Nelly. Peertje accepteerde alle katten, kwam er weer een nieuwe, jahoor, prima. Wie ben jij? Dit was haar houding. Zij is een rustige meid met dagelijks haar gekke momenten. Heen en weer op de trap rennen, hoppa naar de krabpaal toe en dan weer op de bank.... Peertje was een geweldige moeder, een mama die er altijd voor haar kittens was.
Altijd zorgzaam, bij elke piep was zij er al.
Zij heeft helaas haar laatste kinderen verloren, waardoor wij besloten hebben om haar uit ons fokprogramma te halen. Toen zij gesteriliseerd werd, was haar dochter bevallen van een eenling. Peertje heeft compleet de zorg over de kleine genomen en later konden ook de kleintjes van Mokka bij de tepels van Peertje aanschuiven. Zij is een gouden Sibeer met een gouden hart.
Haar verhuizing heeft weer een diepe wond achter gelaten....
Peertje woont nu samen met Vos, een dochter van Mokka en Frans.
Femke, hartelijk bedankt voor het bieden van een nieuw huisje voor Peertje.


Lubov Sibiri Zolotoi Lapa Dashov
breeder: Elisabeth Jonsson


 
Wij hebben hem Frans genoemd :) Waarom? Omdat hij altijd zo vrolijk is. Vrolijke Frans dus.
Frans zorgde voor de beweging thuis. Als andere katten aan het slapen waren, daar kwam Frans. Slapen, man zonde van de tijd, kom op, spelen! En zo rende weer iedereen heen en weer en op en neer. Frans was ook de beste vriend van Jan. Ach, af en toe bonje maar daarna weer lekker bij elkaar liggen en kater dingen doen.
Frans heeft ons een aantal kinderen gegeven waar wij zeer trots op zijn. 2 Dochters van hem leven nu in Zweden en 1 hebben wij zelf aangehouden.
Onze vrolijke Frans woont nu samen met Lysanne en Remco en Pan. Lysanne en Remco, heel erg bedankt!


Ivy
breeder: wij

Ivy is een dochter van Peertje en Figo. Toen zij geboren was wist ik al dat zij zou blijven. De bijzondere kleuren trokken mij enorm aan, nog steeds. Qua karakter is Ivy een mooie mix tussen haar ouders. Net iets gekker dan haar mama maar net iets rustiger dan haar papa.
Met haar had ik grote plannen om verder zo genaamd bi-metalic te fokken. Maar helaas met moeder natuur kan ik niet vechten. Ivy heeft alleen 1 kind op de wereld gebracht. Zij was te druk met leven en andere dingen doen om voor haar zoon te zorgen. Dat stukje werk heeft zij aan haar moeder overgelaten.
En zo is haar zoon door Peertje grootgebracht.
Ik geloof sterk in het lot... en toen belde Roon...
Roon en Donja, onze dank is groot xxx


Nastasja Listopad:

Nastasya- thuis Moppie. Toen ik haar voor de eerste keer zag werd ik meteen verliefd. Moppie stamt uit de oude, traditionele lijnen. In haar stamboom zijn zulke legendarische Siberen te vinden als Khariton Angara, Busik, Ysha, Barin Urkis. Echt een elite in de Siberen wereld. Wij zijn zo enorm trots op haar. 
Zij is een lieverd! Drink het water uit de kraan, altijd in voor een knuffel, altijd zo bijzonder lief. 
Moppie heeft bij ons 3 nesten gehad en is daarna met pensioen gegaan. En zoals het hier al vaker is gegaan... nog diezelfde dag dat wij besloten hebben om haar uit de fok te halen, belde Roon.... Roon en Donja, nogmaals, hartelijk bedankt!
Moppie is helaas op latere leeftijd overleden aan FIP. 


Labamba Mokka


Mokka... het heeft lang geduurd voordat ik haar op dit gedeelte van de website kon plaatsen....
Mokka is bij ons geboren, een meid met een uitgesproken karakter. Mokka kon rappen, als wij zongen ho Mokka, yo Mokka dan ging zij pootjes geven en op haar manier een beetje dansen. Erg grappig om te zien. 
Wij hebben besloten om haar uit de fok te halen en haar een leven zonder hormonen te gunnen. Een paar uur nadat wij haar naar de dierenarts hebben gebracht, kwam een onverwacht telefoontje.... Mokka was overleden tijdens de sterilisatie.
Onze verbazing, teleurstelling, boosheid en verdriet was groot. Kom op... het is de XXI eeuw!!!! Des te pijnlijker omdat haar kinderen op haar zaten te wachten... Het was sowieso al een ramp periode. Mokka heeft een keizersnede gehad en midden in de operatie is zij wakker geworden. Vreselijk om te zien als je poesje met een open buik wakker wordt, omdat er waarschijnlijk te weinig narcose werd toegediend. Hierna zijn wij direct van dierenarts veranderd.
Mokka, mijn ondeugende rapkat, RIP.